• ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ SCADA

    Βρίσκεστε 4 βήματα μακρυά από τον τρόπο που βλέπετε και διαχειρίζεστε τις διαδικασίες σας

  • 1. ΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΡΗΤΙΚΩΝ

    Αλλάξτε τον τρόπο που διαβάζετε το περιβάλλον: Από περιοδικές μετρήσεις από ανθρώπους μεταβείτε σε συνεχή μηχανοποιημένη επίβλεψη. Στο βήμα αυτό πρέπει να εγκαταστήσετε αισθητήρες και μετρητές ικανούς να διαβαστούν από μηχανές.

  • 2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΒΑΘΜΙΖΟΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

    Προσθέστε υλικό τηλεμετρίας-τηλεελέγχου-αυτοματισμών (πιθανά διασπαρμένο) για να διαβάζετε τους νέους σας αισθητήρες, μετατροπείς σημάτων, να δώσετε εντολές υπό τη μορφή δεδομένων δικτύου και να συνλειτουργήσετε ή να αντικαταστήσετε τον υπάρχοντα αυτοματισμό.

  • 3. ΑΛΛΑΓΗ ΤΡΟΠΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Εγκαταστήστε φιλικές προς τις μηχανές ενσύρματες ή ενσύρματες λύσεις επικοινωνιών. Θα αποφύγετε έτσι τις μετακινήσεις προσωπικού για επίβλεψη και την περιοδική ανθρώπινη επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου.

  • 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

    Εγκαταστήστε πληροφοριακό σύστημα και λογισμικό SCADA σε επιλεγμένα σημεία για να περέχει περιβάλλον διεπαφής Ανθρώπου-Μηχανής για χειρισμούς, καταγραφή δεδομένων, προγραμματιζόμενη λογική για σενάρια λειτουργίας, έγκαιρη ειδοποίηση κλπ.

  • ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ SCADA

    Αλλάζοντας τις διαδικασίες σας σε έλεγχο με SCADA, θα επιτρέψει συνεχή επίβλεψη και έλεγχο στις διαδικασίες σας. Ανθρώπινη παρέμβαση αν απαιτηθεί θα μπορεί να πραγματοποιηθεί από το/τα κέντρα ελέγχου αλλά και από οποιοδήποτε σημείο με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το έγγραφο αυτό ανανεώθηκε για τελευταία φορά στις 13/03/2009.

 Η ιστοσελίδα αυτή αναπτύχθηκε με τεχνολογίες που εγγυώνται κατά μεγάλο ποσοστό (σε περιπτώσεις κακόβουλων επιθέσεων) τα όσα δηλώνουμε στο έγγραφο αυτό.

  • Συλλέγοντας τις προσωπικές σας πληροφορίες

    Σε κάποια σημεία της ιστοσελίδας θα σας ζητηθεί να δώσετε προσωπικά σας δεδομένα που θα μας επιτρέψουν να σας αναγνωρίσουμε ή να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Γενικά τέτοιου είδους πληροφορίες σας ζητούνται όταν χρειαστεί να γραφτείτε πριν να συμμετάσχετε: Σε ένα διαγωνισμό, να ζητήσετε ένα e-mail newsletter, να μπείτε σε site περιορισμένης ή προνομιακής πρόσβασης ή όταν κάνετε συναλλαγές μέσω του site κ.λ.π.
    Οι προσωπικές πληροφορίες που συχνά καλείστε να υποβάλλετε περιορίζονται συνήθως: Στη διεύθυνση e-mail, τη γλώσσα, τη χώρα ή την περιοχή, αλλά συχνά μπορεί να χρειαστεί να υποβάλλεται και άλλα δεδομένα απαραίτητα για την παροχή της υπηρεσίας που ζητήσατε. Για παράδειγμα: Αν χρειαστεί να αγοράσετε κάτι από το site, θα σας ζητηθούν προσωπικές πληροφορίες όπως: όνομα, διεύθυνση, αρ. Τηλεφώνου, αρ. Πιστωτικής κάρτας και άλλες.
    Αρκετές υπηρεσίες που σας ζητούν στοιχεία εισόδου, φτιάχνουν ένα μικρό αρχείο κειμένου "cookie" Στον υπολογιστή σας για να μην ξαναδίνετε τα ίδια στοιχεία την επόμενη φορά. Τα στοιχεία ενός cookie που βρίσκεται στον υπολογιστή σας δεν μπορούν να προστατευθούν από εμάς.
    Τα στοιχεία τα οποία κρατούνται από εμάς σε μια συναλλαγή (όχι κατ΄ ανάγκη εμπορική) χρησιμοποιούνται για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και δημοσιοποιούνται σε τρίτους αν ο τύπος της συναλλαγής το επιβάλλει. Για παράδειγμα: Ένα βιβλίο επισκεπτών έχει την έννοια ότι τα δεδομένα αυτού που υπογράφει εκτίθενται σε κοινή θέα, αντίθετα μια υπηρεσία περιορισμένης ή προνομιακής πρόσβασης, που απαιτεί την υποβολή των στοιχείων σας, συνήθως τα κρατά χωρίς να τα εκθέτει για να επικοινωνεί μαζί σας και για να σας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους χρήστες της ίδιας υπηρεσίας.

  • Πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

    Τα προσωπικά σας δεδομένα χρησιμοποιούνται για αυτούς τους κύριους λόγους:
Για να κάνουμε ευκολότερη τη χρήση χωρίς να χρειάζεται να δώσετε τα δεδομένα σας πάνω από μια φορά. Για να σας βοηθήσουμε να βρείτε εύκολα πληροφορίες, υπηρεσίες και γενικότερα ότι υπάρχει στην ιστοσελίδα. Για να σας βοηθήσουμε να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με το νεώτερο περιεχόμενο. Για να σας ενημερώνουμε για προσφορές και νέες υπηρεσίες που προσφέρονται στο site. Σε κάποιες περιπτώσεις που θα χρειαστεί να προσλάβουμε μια άλλη εταιρία για να ολοκληρώσει την υπηρεσία που μας ζητήσατε, δίνοντάς μας τα δεδομένα σας, θα δώσουμε σε αυτή την εταιρία τα απαραίτητα στοιχεία (για παράδειγμα το ταχυδρομείο για την αποστολή ενός προϊόντος). Τα προσωπικά σας δεδομένα επίσης μπορούν να αποκαλυφθούν κατ' απαίτηση του νόμου ή σε ένδειξη καλής πίστης για έναν από τους παρακάτω λόγους:

  1. συμμόρφωση στις επιταγές του νόμου αν κάτι αφορά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας,
  2. προστασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εταιρίας όσον αφορά το site,
  3. δράση σε έκτακτες περιπτώσεις για να προστατεύσουμε την προσωπική ασφάλεια των χρηστών ή του κοινού.
  4. χρήση ανώνυμων δεδομένων θέασης ιστοσελίδων για προβολή σχετικών διαφημίσεων.
  •  Έλεγχος των προσωπικών δεδομένων

    Όταν γραφτείτε ή όπως αλλιώς μας δώσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, η ιστοσελίδα δεν θα μοιράσει τα δεδομένα σε τρίτους χωρίς την έγκρισή σας, εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν ήδη απαριθμηθεί. Κατά την εγγραφή σας, όπου αυτή απαιτείται, μας λέτε τον τρόπο που επιθυμείτε να επικοινωνούμε μαζί σας. Μετά την εγγραφή και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο θα σας δώσουμε την δυνατότητα να αλλάζετε τον τρόπο επικοινωνίας. Παρολαυτά  Υπάρχουν υπηρεσίες του site που μπορεί να επικοινωνούν μαζί σας τις οποίες δεν μπορείτε να αρνηθείτε, όπως άλλες, κατά την εγγραφή ή μετά. Τέτοιες είναι υπηρεσίες που έχετε ζητήσει μέσω του site μας και παρέχονται από τρίτους ή το ενημερωτικό e-mail για τις υπηρεσίες που σας παρέχουμε και την πολιτική μας.

  • Είσοδος στα προσωπικά σας δεδομένα

    Όπου χρειάζεται θα σας παρέχουμε την δυνατότητα να διατηρείτε τα προσωπικά σας δεδομένα σωστά και σύγχρονα. Επίσης όπου κρίνεται αναγκαίο θα σας δίνουμε την δυνατότητα διαγραφής.

  • Ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων

    Ελπίζουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δεδομένα σας από το να αποκαλυφθούν, να χαθούν, να χρησιμοποιηθούν από τρίτους χωρίς άδεια, να αλλαχθούν ή να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά από το λόγο για τον οποίο συλλέχθηκαν. Οι όποιες εξαιρέσεις αναφέρονται σαφώς παραπάνω. Φυσικά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα για την περίπτωση των κακόβουλων επιθέσεων και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι συνεχώς να βελτιώνουμε τα επίπεδα ασφαλείας. Ο ρόλος σας στη διασφάλιση των προσωπικών σας δεδομένων είναι εξίσου σημαντικός. Δεν πρέπει να δίνεται σε άλλους τους προσωπικούς σας κωδικούς, ούτε επίσης να ζητάτε αποθήκευση των κωδικών σας σε υπολογιστή κοινής χρήσης. Ακόμα καλό θα ήταν ο κωδικός πρόσβασης που επιλέγετε να είναι κάπως περίπλοκος.

  • Προστασία των προσωπικών δεδομένων των παιδιών

    Δυστυχώς στο Internet κανείς δεν ξέρει ότι δεν είσαι σκύλος, όπως λέει η γνωστή παροιμία. Στο site από τη δική μας πλευρά δεν μπορούμε να ελέγξουμε την αληθινή ηλικία του χρήστη. Έτσι λοιπόν για την προστασία προσωπικών δεδομένων των παιδιών ισχύει ότι και για τους υπόλοιπους χρήστες. Αν τώρα κάποιος κηδεμόνας διαπιστώσει ότι το παιδί του έδωσε προσωπικά δεδομένα τα οποία θέλει να διαγράψει, ας επικοινωνήσει μαζί μας στα στοιχεία στο τέλος της σελίδας.

  •  Πώς διορθώνονται ανακρίβειες στα προσωπικά δεδομένα

    Μετά την εγγραφή και όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο θα σας δώσουμε την δυνατότητα να αλλάζετε τα στοιχεία που μας δώσατε ή ακόμα και να τα διαγράφετε. Σύμφωνα με το Άρθρο 12 του Ν. 2472/1997 έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν και τα οποία αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από την εταιρία μας

 

  •  Προσωπικά δεδομένα προς υπηρεσίες προβολής διαφήμισεων

    Κάθε φορά που επισκέπτεστε τον ιστότοπό μας, χρησιμοποιούμε υπηρεσίες διαφημιστικών εταιρειών τρίτου μέρους για να σας παρέχουμε διαφημιστικό υλικό. Αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν στοιχεία (δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα, η διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ο αριθμός τηλεφώνου σας) σχετικά με τις επισκέψεις σας σε αυτόν αλλά και σε άλλους ιστοτόπους, προκειμένου να σας προσφέρουν διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες του ενδιαφέροντός σας.

  • Η Google, ως τρίτος προμηθευτής, χρησιμοποιεί cookie για να προβάλλει διαφημίσεις στον ιστότοπό σας.
  • Η χρήση του DART cookie από τη Google, της επιτρέπει να προβάλλει διαφημίσεις στους χρήστες σας βάσει των επισκέψεών τους στους ιστοτόπους σας και σε άλλους ιστοτόπους στο Διαδίκτυο.
  • Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να μην χρησιμοποιούν το DART cookie με μια επίσκεψη στην πολιτική απορρήτου των διαφημίσεων Google και του δικτύου περιεχομένου.
  •  Αλλαγές στη  δήλωση αυτή

    Το έγγραφο αυτό στην επικεφαλίδα του, φέρνει ημερομηνία τελευταίας ανανέωσης. Τυχόν ανανεώσεις της πολιτικής διαχείρισης προσωπικών δεδομένων θα δημοσιοποιούνται στην κεντρική μας σελίδα.

 

Copyright 2013, Παππάς Μιχαήλ, Δήλωση Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Προστασία Προσωπικών Δεδομένων